המדריך האולטימטיבי לשיווק בטיקטוק לעסקים ב-2024: טיפים, טמפלייטים ואסטרטגיות מנצחות

היי חברים, כאן אביאור – שותף ובעלים בחברת הפרסום אינטואיט.
רציתי לפתוח ולהגיד שאני ממש נרגש לשתף אתכם במדריך מקיף זה על שיווק בטיקטוק לעסקים.
אני כבר שנים בתחום השיווק הדיגיטלי, אבל האמת היא שממש התלהבתי מהאפשרויות שטיקטוק פתחה בשנים האחרונות. מדובר בפלטפורמה מדהימה עם קהל עצום וכלים ייחודיים, שיכולה לתת תנופה משמעותית לעסקים קטנים וגדולים כאחד.

בתור סוכנות פרסום, הרגשתי שחשוב לנו לחלוק את הידע והתובנות שצברנו עם העסקים בישראל. אנחנו רואים איך נכון להיום רוב העסקים טרם מיצו את הפוטנציאל האדיר של השיווק בטיקטוק, אולי בגלל שזה נתפס כפלטפורמה קצת מאיימת או לא מובנת.

אז תתכוננו לצלול איתי לעומק הפלטפורמה המסקרנת הזו!
כי השיווק בטיקטוק יכול להיות מאוד פשוט ואפקטיבי, ברגע שיודעים מה ואיך לעשות. ואני כאן כדי ללוות אתכם בתהליך הזה צעד אחר צעד.

שנתחיל?

חלק 1: הבנת מאפייני הפלטפורמה

1. תכנים ויראליים קצרים ותכופים
המאפיין הבולט של טיקטוק הוא פורמט הסרטונים הקצרים (15-60 שניות), שמוצגים ברצף אינסופי במסך ההתחלה של כל משתמש (ה-"For You Page"). הקצב המהיר והתוכן המגוון הם שיוצרים את החוויה הסוחפת והממכרת שגורמת למשתמשים לצרוך עשרות סרטונים בכל סשן. על העסקים ליצור סרטונים קליטים, מהנים וקצביים שתואמים לחוויית הצפייה האופיינית בטיקטוק.

2. אלגוריתם חכם שלומד את ההעדפות האישיות
הסיבה שטיקטוק מצליחה לספק תוכן רלוונטי כל כך לכל משתמש טמונה באלגוריתם הלמידה העמוקה (deep learning) המתקדם של הפלטפורמה. האלגוריתם לומד במהירות מהתנהגות המשתמש – על אילו סרטונים הוא מתעכב, אילו הוא מדלג, לאילו יוצרים הוא מגיב וכו', ומתאים את הזנת התוכנים בהתאם. על העסקים להבין כיצד האלגוריתם פועל ולייצר סרטונים שיתפסו את תשומת הלב של הצופים הרלוונטיים.

3. חוויית צפייה אינטימית ואישית
הפורמט האנכי של הסרטונים, שתופס את מלוא המסך, יוצר תחושה של חיבור ישיר ואינטימי למשתמש. בשונה מפלטפורמות אחרות, הסרטונים בטיקטוק לא מופיעים בתוך "פיד" או טור של תכנים, אלא זוכים לתשומת לב בלעדית של הצופה. עובדה זו מייצרת הזדמנות ייחודית לעסקים ליצור אינטראקציה בלתי אמצעית עם הקהל היעד.

4. דגש על תוכן אותנטי "של האנשים"
טיקטוק התפרסמה כפלטפורמת התוכן של הדור הצעיר – ילידי דור ה-Z והמילניאלס, שמחפשים תוכן אותנטי, יצירתי ובלתי מתייפייף. בשונה מרשתות אחרות שבהן שולטים תכנים מסחריים מבוימים, הסרטונים הפופולריים בטיקטוק מתאפיינים בספונטניות, יצירתיות D.I.Y ותחושה של "אנשים אמיתיים". על העסקים להתאים את הטון והמסרים לאופי הפלטפורמה, ולייצר תוכן שנתפס כאמין, טבעי ורלוונטי.

 

חלק 2: אסטרטגיות שיווק מנצחות בטיקטוק

1. למצוא את הנישה הרלוונטית
בטיקטוק יש קהילות ענק סביב תחומי עניין ספציפיים – ריקודים, אופנה, גיימינג, בישול, כושר ועוד. על כל עסק למצוא את הנישות הרלוונטיות לתחום הפעילות שלו, להבין את סוג התוכן שפופולרי בהן ולפנות לאותם קהלים באופן ממוקד. ניתן להשתמש בכלי החיפוש של טיקטוק ולחפש האשטאגים ומילות מפתח עבור קטגוריות או תתי-תרבויות מסוימות ולזהות את המשתמשים והיוצרים המשפיעים בכל נישה.

2. ליצור סדרות תוכן מתמשכות
בשל הפורמט הקצר וקצב הצריכה המהיר של התכנים, קשה ליצור אימפקט משמעותי בסרטון בודד. לכן כדאי ליצור סדרות תוכן שחוזרות על עצמן לאורך זמן, תחת אותה תימה או פורמט. זה מאפשר למשתמשים להכיר את הפרסונה של המותג, לפתח הרגלי צפייה ולהמתין בציפייה לסרטון הבא בסדרה. דוגמאות לסדרות כאלה יכולות להיות: "טיפ השבוע", "מאחורי הקלעים של…", "60 שניות עם…", "איך עושים את זה?" וכו'.

3. שיתופי פעולה עם יוצרים ואינפלואנסרים
כוחם של אינפלואנסרים ויוצרי תוכן מוכרים בטיקטוק הוא עצום. שיתופי פעולה חכמים יכולים לחשוף את המותג לקהלים רלוונטיים עצומים ולהעניק לו מעין "חותמת אישור" מהיוצר האהוב. עם זאת, קריטי לזהות את האינפלואנסרים המתאימים שמדברים בשפה ובסגנון של המותג, ושהתוכן שלהם רלוונטי באמת לקהלים שאותם המותג רוצה לאטרקט. זה יכול להיות בתשלום כספי, אבל גם בחילופי מוצרים, שירותים או סתם מתוך אהבה וערכים משותפים.

4. אתגרי האשטאג ותוכן גולשים (UGC)
כוחם של ההאשטאגים ואתגרי הווידאו בטיקטוק הוא ביכולת שלהם לגרום להמונים להשתתף ביצירת התוכן ולהפיץ את המסר. עסקים יכולים לייצר אתגרי וידאו סביב נושא או מטרה שקשורים למותג, כמו "הדרך שלי ל…", "רגע השיא שלי עם…", "איך אני משתמש ב…" וכו'. המשתתפים יוצרים תוכן בהשראת האתגר ומעלים אותו לטיקטוק עם ההאשטאג הרלוונטי. ככל שהאתגר יצירתי ונגיש יותר, כך ייקחו בו חלק יותר אנשים ותיווצר פה לאוזן אורגנית סביב המותג.

5. פרסום ממומן ופילוח קהלים
טיקטוק מציעה מגוון פורמטים לפרסום ממומן, מבלי לפגוע בחוויית המשתמש. מודעת In-Feed היא סרטון שמוצג בזרם התוכן האורגני של המשתמש, ומתויגת כ"מודעה" אבל מותאמת בצורה חלקה. לחלופין, ניתן לרכוש "השתלטות על המסך" (Brand Takeover), שבה הסרטון הממומן הופך לתוכן הראשון שהמשתמש רואה ביום מסוים. באמצעות כלי הפילוח של טיקטוק, ניתן לבחור במדויק את קהלי היעד על פי מאפיינים כמו גיל, מיקום, תחומי עניין וכד', ולמדוד בצורה שקופה את ההישגים של הקמפיין.

6. Live Streaming מכירתי
שידורי הלייב בטיקטוק צוברים פופולריות בשנים האחרונות, ולא רק בהקשר של בידור. יותר ויותר מותגים עושים בהם שימוש ככלי לשיווק ומכירה ישירה. במהלך שידור לייב ניתן להציג מוצרים, לקיים מכירה פומבית (auction), לחשוף הנחות בלעדיות, להזמין משתמשים לשאול שאלות על המוצר, ולאפשר רכישה מיידית בלחיצת כפתור. כך נוצר אירוע דיגיטלי אינטראקטיבי, שיכול לייצר באזז סביב מוצר ולקדם מכירות אימפולסיביות של ה"רגע".

 

חלק 3: טיפים מעשיים וטמפלייטים

1. שימוש נכון בטקסט על גבי הסרטונים

מכיוון שרוב הצפייה בטיקטוק מתבצעת ללא הפעלת סאונד, הטקסט על גבי הסרטון הופך לקריטי להעברת המסר. הנה מספר טמפלייטים פשוטים ליישום:

טמפלייט 1 – מבנה בסיסי לסרטון מידע/הדרכה:
– כותרת מעוררת עניין בחלק העליון
– 3-4 שורות המסבירות את הנקודות המרכזיות, כל שורה מופיעה בנפרד
– שורת סיכום או "קריאה לפעולה" (CTA) בולטת בסוף

דוגמה: "5 טיפים לאריזת מזוודה חכמה" / "לחץ על העוקב כדי לא לפספס את הטיפים הבאים!"

טמפלייט 2 – מבנה לסרטון "שאלה-תשובה":
– שאלה מעניינת/נפוצה מופיעה בחלק העליון לאורך רוב הסרטון
– תשובה קצרה ותמציתית מופיעה בסוף הסרטון

דוגמה: "מהי הדרך הטובה ביותר ללמוד שפה חדשה?" / "התשובה: 15 דקות תרגול בכל יום!"

טמפלייט 3 – מבנה לסרטון עדות/ביקורת:
– תמונה של הלקוח/המשתמש לצד ציטוט קצר במרכז המסך
– שם ופרטים על הלקוח בתחתית

דוגמה: תמונת לקוח מרוצה / "המוצר הזה שינה את החיים שלי" / "דני, 28, תל אביב"

2. עידוד אינטראקציה ומעורבות מהצופים

ככל שתעודדו יותר מעורבות מהצופים, האלגוריתם של טיקטוק "יתגמל" אתכם בחשיפה רחבה יותר. הנה טמפלייטים שימושיים:

טמפלייט 1 – הזמנה לפעולה:
"אם אהבתם את הטיפ הזה, לחצו לייק ועקבו אחרינו לעוד תובנות שימושיות!"

טמפלייט 2 – עידוד תגובות בווידאו הבא:
"יש לכם טיפים משלכם בנושא? שתפו אותם איתנו בתגובות ואולי תככבו בסרטון הבא!"

טמפלייט 3 – אתגר השתתפות:
"קחו חלק באתגר ה-#… שלנו! צלמו עצמכם עושים… ותייגו אותנו. נשתף את ההיענויות הכי יצירתיות!"

3. שימוש באפשרויות העריכה של טיקטוק

אחד היתרונות של טיקטוק הוא מגוון אפשרויות העריכה הזמינות ישר מתוך האפליקציה. הנה מספר רעיונות:

רעיון 1 – שימוש במוזיקה ווירלית:
בחרו שיר מתוך ספריית הקטעים הפופולריים של טיקטוק והתאימו את העריכה שלכם לקצב ולמילים של השיר.

רעיון 2 – סרטון עם "פאנץ'ים":
השתמשו באפקט "ספליט" כדי לחתוך בין קטעים במהירות, ליצור אפקט מצחיק או הפתעות בעלילה.

רעיון 3 – שכפול דמות באמצעות "קלונינג":
השתמשו בפילטר ה"קלונינג" כדי ליצור שיחה בין מספר דמויות, כשכולן אתם (למשל: "אני מנסה לשכנע את עצמי ש…").

המפתח הוא לשלב את התבניות והרעיונות הללו בצורה טבעית ואורגנית, שתואמת את הסגנון הכללי של התוכן שלכם בטיקטוק. האותנטיות והיצירתיות הן הכי חשובות – אלו טמפלייטים שנועדו בעיקר להניע ולעורר השראה, אבל תמיד מומלץ להתאים ולהטמיע אותם בדרך הייחודית לכם.

 

לסיכום:

חברים יקרים, אז זהו זה – הגענו לסוף המדריך המקיף שלנו על שיווק לעסקים בטיקטוק!
אני מקווה שנהניתם לקרוא ולמדתם המון, כי אני בטוח נהניתי לחלוק אתכם את כל הידע והתובנות שלנו מעולם השיווק בפלטפורמה המדהימה הזו.

ראינו שטיקטוק מציעה הזדמנויות אדירות לחשיפה, להגדלת המכירות וליצירת קהילה אוהדת סביב המותג – גם בלי תקציבי עתק או ידע טכני מעמיק. הדגש הוא על אותנטיות, יצירתיות וערך אמיתי ללקוח.

אם תיקחו את כל הטיפים, הדוגמאות והטמפלייטים מהמדריך הזה ותתחילו ליישם אותם בצורה עקבית, אני בטוח שתתחילו לראות תוצאות תוך זמן קצר. בסוכנות שלנו ראינו את זה קורה שוב ושוב עם לקוחות מתחומים מגוונים.

אבל אל תשכחו – השיווק בטיקטוק, כמו כל אסטרטגיה שיווקית, דורש התמדה, ניסוי וטעייה ומדידה מתמדת. תהיו סבלניים, תלמדו מההצלחות והכישלונות, ותתאימו את הגישה שלכם תוך כדי תנועה.

אם אהבתם את התכנים האלו, אתם מוזמנים להמשיך לעקוב אחרי אינטואיט ברשתות החברתיות. נשמח לראות את היישומים שלכם ולתת פידבק ועצות בהמשך הדרך.

תזכרו שאנחנו תמיד כאן בשבילכם, וזה רק הטיפ של הקרחון – יש עוד המון מה ללמוד וליישם בעולם השיווק הדיגיטלי בכלל, ובטיקטוק בפרט.

אז קדימה, תתניעו את המצלמות, תפתחו את האפליקציה ותתחילו לייצר את התוכן שיקפיץ את העסק שלכם קדימה. אני סומך עליכם ומאמין בכם!

תודה שהייתם עד כאן, מבטיח שניפגש עוד בקרוב עם עוד מדריכים מעולים.
עד אז, המון בהצלחה, ואל תשכחו – תחשבו מחוץ לקופסה, תהיו אתם ותנו ערך אמיתי!

שלכם,
אביאור ומשפחת אינטואיט

תוכן עניינים

שתפו אם אהבתם >>>

הירשמו וקבלו את כל הידע הזה ישירות אליכם!

עוד פוסטים שאולי יעניינו אותך >>>

מדריכים לרשתות חברתיות

המדריך המלא לפתיחת נוכחות עסקית מנצחת ברשתות החברתיות: פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק ויוטיוב

אהלן חברים כאן אביאור מאינטואיט, והיום אני רוצה להראות לכם איך לפתוח דף פייסבוק, אינסטגרם, לקשר בניהם, טיקטוק וערוץ יוטיוב. בעידן הדיגיטלי של ימינו, נוכחות עסקית ברשתות החברתיות היא לא רק הכרחית אלא גם מהווה כלי חזק לקידום עסקים, חיבור עם לקוחות והרחבת המותג. אז אני אשמח שנתחיל, אני כאן

לקריאה עכשיו »
מדריכים לרשתות חברתיות

איך ליצור סרטונים באמצעות Kapwing – כתוביות אוטומטיות ועוד המון – מדריך מצולם

אהלן חברים, כאן דניאל, שותף ובעלים בחברת אינטואיט, והיום אני רוצה לדבר איתכם על תוכנה מאוד מיוחדת שמקלה על תהליך יצירת סרטונים ומותאמת לכלאו שאין להם שום מוזג בעריכת וידאו אבל עדיין רוצים לערוך את הסרטונים שלהם ברמה טובה, בעידן הדיגיטלי, וידאו הוא אחד הכלים העוצמתיים ביותר לשיווק עסקים. Kapwing

לקריאה עכשיו »
מדריכים לקידום אורגני בגוגל לעסקים

איך לנהל את המוניטין של העסק שלך באינטרנט?

שלום לכולם, אביאור אהרוני כאן, שותף ובעלים בחברת אינטואיט. כאשר אנחנו מדברים על מוניטין עסקי, אני תמיד נזכר בפתגם הישן "שם טוב משמן טוב". בימינו, המוניטין הדיגיטלי הוא נכס יקר ערך לעסקים, אולי אף יותר מאי פעם. בעידן הדיגיטלי, המוניטין שלכם יכול להיבנות או להיהרס במהירות מסחררת. ביקורת אחת שלילית

לקריאה עכשיו »
מדריכים על אוטומציות ומערכות CRM לעסקים

איך ליצור דף נחיתה שהוא גם צאטבוט סופר מגניב לעסק שלכם בחינם ובפחות משעה – מדריך מלא ומצולם

היי חברים יקרים, כאן אביאור, שותף ובעלים בחברת אינטואיט, והיום אני רוצה להראות לכם איך אתם יכולים לבנות לעסק שלכם דף נחיתה, סופר מגניב ואינטואטיבי, שגם יודע לשאול שאלות ושתוכלו לשלוח אנשים לשם ולקבל לידים מדויקים יותר, מדובר בצאטבוט מגניב שישאל שאלות ובסופו יהיה לכם את הפרטים של הליד, אז

לקריאה עכשיו »